Blog berichten Du-puy Nederland

Bij Du-Puy Nederland kunt u terecht voor een zuigoplossing voor vrijwel elk stofprobleem. In deze blog leest u het laatste nieuws over stof en stofvrij werken!

Afzuiging spanen

In industrieën en bedrijven wordt veel met verschillende materialen gewerkt. Wanneer deze materialen bewerkt worden, ontstaan hier allerlei soorten stof en restmateriaal, waaronder spanen. Indien deze stoffen en spanen niet worden afgezogen, kunnen deze voor veel overlast zorgen. Zo kunnen spanen en stoffen ervoor zorgen dat uw dure productiemachines en productielijnen worden aangetast. Daarnaast kan het niet afzuigen van spanen en stoffen ervoor zorgen dat medewerkers gezondheidsrisico’s oplopen.

Olienevel en industriële dampen: risico’s en preventie in de mechanische werkplaats

Het gebruik van koelsmeermiddelen bij werktuigmachines veroorzaakt olienevels en dampen die de hygiëne en veiligheid op de werkplek in gevaar brengen.

Er zijn veel risico's verbonden aan de aanwezigheid van olienevel in de mechanische werkplaats en deze mogen niet worden onderschat:

Bronafzuiging: wat is het?

In werk- en productieomgevingen in de industrie wordt veel met verschillende materialen en producten gewerkt en worden vaak materialen bewerkt. Het werken met en bewerken van materialen zorgt ervoor dat er al snel diverse soorten stof, poeders, gassen en lasrook vrijkomen in de lucht. Wanneer men geen maatregelen neemt tegen deze vrijkomende stoffen en gassen, komen deze vrij in de omgeving en gaan deze stoffen rond dwarrelen in de lucht. Dit kan niet alleen tot overlast leiden, het kan ook de nodige gezondheidsrisico’s voor medewerkers opleveren. Rond dwarrelend stof kan snel worden ingeademd, waarbij de kans bestaat dat gezondheidsgevaarlijke stoffen diep in de longen terecht komen, met alle gevolgen van dien.

De voordelen van efficiënte reiniging van CNC machines in mechanische werkplaatsen

Minstens twee keer per jaar hebben alle metaal bewerkingsmachines onderhoud en een volledige reiniging nodig om hun maximale efficiëntie te garanderen. CNC machines zijn ontworpen om in serie een grote hoeveelheid artikelen te produceren, allemaal gelijk aan elkaar, waarbij met een specifiek gereedschap geïnstalleerd grote hoeveelheden materiaal in de vorm van spanen of spanen worden verwijderd.

Efficiënte filters: het belangrijkste onderdeel van een industriële stofzuiger

Het belangrijkste aspect van een industriële stofzuiger is het hoofdfilter waarmee de stofzuiger is uitgevoerd. Het is van essentieel belang dat de industriële stofzuiger gezogen materiaal tegenhoudt, zodat deze niet terug in de ruimte worden uitgeblazen.

 

Stofafscheider DEDUST: de nieuwe serie afzuigunits voor zwevende stoffen en dampen

De productiecyclus van productiebedrijven produceert allerlei soorten stof en dampen die, als ze niet worden gecontroleerd, op gevaarlijke wijze in het milieu worden verspreid en een ernstig risico vormen voor de veiligheid op het werk. Door stof direct op te vangen wanneer het wordt geproduceerd, worden de gezondheidsrisico's voor werknemers geminimaliseerd. 

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies

SluitenOm je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindtMeer weten