W2 AIR

 • W2 persluchtstofzuiger geschikt voor gebruik in ATEX zone 22
Du-puy

W2 AIR

De Dupuy W2 Air is het alternatief voor het opzuigen van droge en fijne stoffen op locaties waar geen elektriciteit aanwezig is of vanwege veiligheidsoverwegingen daar niet gebruikt mag worden. Dit type persluchtstofzuiger maakt gebruik van 2 Venturi waarmee een maximaal luchtdebiet van 300 m³/h en een maximale onderdruk van 4.180 mmH2O bereikt wordt.

Hoe werkt een Venturi
Een venturi is een conische opening waar perslucht doorheen stroomt, wanneer de perslucht de opening verlaat daalt de druk en neemt de luchtsnelheid toe. De intensiteit is zodanig dat een vacuüm gevormd wordt waardoor een luchtstroom wordt gecreëerd.

De W2 Air persluchtstofzuiger is voorzien van een 45 liter opvangcontainer, welke gemakkelijk onder de stofzuiger vandaan te halen is. Optioneel is het mogelijk om de opvangcontainer uit te voeren met een zakhouderring zodat gezogen materialen direct in een vuilniszak terecht komen.

Standaard is de W2 Air uitgevoerd met een klasse L polyester sterfilter, optioneel kan dit worden aangepast naar een klasse M, antistatisch, PTFE of NOMEX filter. Het polyester sterfilter heeft een oppervlakte van 2m² en is te reinigen door de filterschudder een aantal keer op en neer te bewegen. Worden er materialen opgezogen welke gevaarlijk zijn voor de gezondheid? De W2 Air kan worden uitgevoerd met een HEPA H14 absoluutfilter met een efficiëntie van 99,995% bij 0,18 micron met een oppervlakte van 2m².

Stofzuigen in een explosiegevaarlijke ATEX Zone 22 omgeving? De W2 Air is ook te verkrijgen met ATEX Zone 22 certificaat.

Optioneel uit te voeren met:

 • Andere klasse Hoofdfilter
 • HEPA Veiligheidsfilter
 • RVS opvangcontainer
 • RVS opvangcontainer en filterbehuizing
 • Accessoireskit
 • ATEX Zone 22 certificaat
Voordelen
 • 2 Venturi's
 • Sterk frame van gecoat staal
 • Hoofdfilter geschikt voor fijne stoffen
 • 40 liter opvangcapaciteit
 • Snel en gemakkelijk te legen container

Offerte aanvragen Demonstratie aanvragen

Merk:
Du-puy
Model:
W2 AIR
Benodigde werkdruk6 bar
Vereiste luchtlevering3.000 liter/min
ATEX ZoneOptioneel Zone 22
Max. luchtdebiet300 m3/h
Max. onderdruk4.180 mmH2O
Type filterPolyester Sterfilter
Oppervlakte hoofdfilter20.000 cm2
Oppervlakte veiligheidsfilter20.500 cm2 (optioneel)
Filter efficiëntieKlasse L (3 micron)
FilterreinigingJa, handmatige filterschudder
Inhoud vuilcontainer40 liter
Inlaat diameter50 mm
Geluid debiet78 dB(A)
Afmetingen63x57x108 cm
Gewicht42 kg

Zuigoplossingen van Du-puy Nederland

Vrijblijvend advies

Niet helemaal wat u zoekt? Of heeft u hulp nodig bij het vinden van de juiste industriële stofzuiger voor uw bedrijf? Du-puy voorziet u graag van een vrijblijvend en op maat gemaakt advies. Zo weet u zeker dat u straks de juiste industriële stofzuiger heeft voor uw stofprobleem.

Neem contact op

Direct contact.

Bel ons 072 562 98 37

Neem contact op

Stel uw vraag.

En wij bellen u.

Stel uw vraag

Nieuwsbrief.

Handige tips over stofzuigers!

Inschrijven nieuwsbrief

13 specifieke productielijnen

Directe communicatie

Technische support

Custom made oplossingen

Vakkundig advies

SluitenOm je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindtMeer weten